25 Ocak 2011 Salı

oksitosin den dopamine doğru

yaratıcılığımın , simetrimin, bağışıklık sistemimin sebebi atalarımın eş seçerken kendilerine en yaratıcı en neşeli en sevimli en simetrik gelen en iyi gen çeşitliliğine sahip kişiyi seçmeleriymiş. 
ve farkında olmadan koku algıları ile kendilerinden en farklı gen yapısında ki kişileri seçerek cinsel seleksiyonla en iyi evrimleşmeyi sağlamışlar.
annem bir seçim yaparken babamın ter kokusunu duymuşmudur acaba evlenmeden önce onu bilemem ama sanırım beyaz denizci kıyafetleri içinde simetrik yakışıklı yüzünün etkisi olmuş bu bilimsel araştırmaya göre. güvinilir ve iyi bir insan olmasının önemi aslında bilinç altımızda bizde atalarımızdan kalan iyi bir baba iyi bir anne olabilme kapasitemizi belirlemesinden geliyormuş.
siz kafanız da düşüncelerinizle doğru kişiyi hakkında yorumlar yapadurun zaten beyniniz ve hormonlarınız çok kısa sürelerde bu seçimi yapıyormuş.
ama sizin bunun farkına varmanız uzun bir zaman alıyormuş. ama sonra birden oldu gibi geliyor muş.
neyse bu gereksiz bilimsel bilgileri öğrenmiş olmamın sanırım bir faydası yok ziratek merak ettiğim bu araştırmayı yapan bilim insanlarının gerçekten kendi aşklarına nasıl baktıkları:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder