29 Ekim 2012 Pazartesi

Cumhuriyet


Çocuklarımıza sahip oldukları Cumhuriyetin önemini, değerini öğretemezsek
gelecekte nasıl buna sahip çıkacaklar diye merak etmiyor musunuz?

Bir Atatürk'ün daha gelip bizi kurtarmasını bekleyemeyiz, vakit tarihimize, bayrağımıza, değerlerimize sahip çıkma ve onları yaşatma vaktidir. Vakit kişilerle kavga etme değil bütünümüzü Cumhuriyetimizi koruma vaktidir. Hasta yatağından kesinlikle ayağa kalkmamalı denildiği halde Atatürk neden acaba kalkıp Hataya gitmiş diye düşünmeli, Çocuklarımıza da bunları anlatmalı ve okumalarını sağlamalıyız.
Sadece kutlamakla yetmez neyi kutladıklarını fark etmelerini sağlamalıyız. Kutlarken tüylerinin diken diken olmasını sağlamalıyız.

 Dün kü WTA İstanbul final maçı sonrasında ödül töreni esnasında bilmem kaç ülke tarafından canlı izlenen bir spor organizasyonunda dünyaca ünlü başarılı sporcuların önünde sevmediğimiz bir bakan çıktı diye bütün sahadan yuhaaaa seslerinin duyulması dünya basını önünde ülkemizin durumu ile ilgili pek de iyi bir imaj değildi yani bunun bütünü korumakla pek değil hiç alakası yoktu. Tenis izleyen oradaki seyircilerin biraz daha kültür seviyesi olarak kalbur üstü olması kuru kalabalıkların yapacağı düşüncesiz davranışlardan kaçınıp daha sağduyulu davranmasını beklerken tam aksi bir görüntü ile karşılaşıyoruz.

Sanırım bizim kırk Nutuk'a daha ihtiyacımız var işin özü.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder